У подарунок – «Новокорогодський вернісаж»

Категорія: Новини на сьогодніНовини районів

Щедрим на добрі справи видався серпень у громаді Нового Корогоду, що в Бородянському районі, яка по-особливому святкувала цьогоріч День села. Воно розпочалося врочистим відкриттям першого об’єкта громадського проекту «Новокорогодський вернісаж».

Формат свята був особливим – адже йшлося про завершення першої частини проекту, який покликаний об’єднати громаду для досягнення спільної мети, зробити привабливим і сучасним населений пункт.

Він впроваджується з 2012 року в межах проекту «Рівні можливості для національних меншин і вразливих груп у реалізації культурних прав: багатство в різноманітті» Ресурсним центром ГУРТ (Україна) у партнерстві з Фондом громадянського суспільства та партнерства (Вірменія) і Центром розвитку (Вірменія) за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах програми «Культура».

Під час зібрань громади кожна з робочих груп відстоювала своє бачення пріоритетів. Проте, як відомо, саме в суперечках народжується істина. Цього разу перемога була за підростаючим поколінням.

Першою ластівкою проекту став дитячий майданчик, про який давно мріяли. На толоку виходили родинами, і кожний знаходив собі справу.

І ось той щасливий день, коли громада отримала результат! Центр села змінився: став доглянутим, яскравим, сповненим дзвінких дитячих голосів.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.