90 років і 80 ролей

Категорія: Культура

Минулого тижня пішла із життя одна з найвідоміших і найулюбленіших актрис кількох поколінь – Римма Маркова. Незважаючи на свій поважний вік (цього року актрисі мало б виповнитися 90 років – Авт.), Римма Василівна до останнього вела активну творчу діяльність, знімалася в кіно.

За життя улюблениця мільйонів зіграла понад 80 ролей у театрі й кіно. Зокрема, у кінофільмах «Живі та мертві», «Вічний поклик», «Рідня», «Покровські ворота», «Відпустка за свій рахунок», «Гардмарини, уперед», «Нічна варта» та інші.

Поховали Римму Маркову в Москві, на Ніколо-Архангельському кладовищі.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.