«Інтер» викупив акції в російського «Першого каналу»

Категорія: Про що говорять

– Сто відсотків акцій телеканалу «Інтер» тепер повністю контролюються та управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет), – нещодавно повідомила Group DF, що об’єднує активи Фірташа.

Була вказана й сума: 29 відсотків акцій у російського «Першого каналу» придбано за ринковою вартістю 100 млн. доларів.

А директор Group DF Борис Краснянський зазначив:

– Операція з придбання акцій у «Першого каналу» планувалася вже давно, але жодним чином це не було пріоритетом групи. Річ у тому, що «Перший канал» не брав участі в управлінні «Інтера» і не впливав на телеканал. Ми змушені були пришвидшити угоду та викупити частку через політичний тиск, що чиниться на медіа-групу окремими представниками влади.

Він також зазначив, що «Інтер» був і залишається незалежним каналом, а його власники хочуть збільшити суспільно-політичне мовлення та розвивати інші телеканали групи.

Але, як повідомляють окремі ЗМІ, ця угода начебто не була схвалена Антимонопольним комітетом України, а профільний регулятор – Нацрада з теле- й радіомовлення поки що не отримала документів, які б вказували на зміну власників.

Нагадаємо, новорічної ночі телеканал «Інтер» транслював концерт «Жди меня» в Новый год» за участі Йосипа Кобзона, Олега Газманова, Валерії, які неодноразово різко висловлювалися проти нашої держави.

Соціальні мережі тоді писали: «Інтер плює нам в обличчя», «Інтер продажний, злочинний канал!»

15 січня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення винесла телеканалу «Інтер» попередження, було вирішено провести перевірку його програмної політики.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.