Єфремов ціною 3,6 мільйона

Категорія: Про що говорять

Колишнього народного депутата України, керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександра Єфремова затримали в Києві 14 лютого. Як розповів генпрокурор Віктор Шокін, екс-нардепу оголошено підозру в службових зловживаннях і службовому підробленні. Але «є й інші статті», за якими перевіряється діяльність політика, каже Шокін.

Єфремов недовго посидів у камері ізолятора. Суд обрав йому міру запобіжного заходу – арешт, із можливістю внести заставу – 3,6 мільйона гривень (так передбачено законодавством). Підсудний заявив, що нині таких коштів у нього немає, оскільки комерційний банк, у якому Єфремов тримає свої рахунки, на Луганщині, і він не працює. Утім цю суму за Єфремова вніс екс-віце-прем’єр Борис Колесніков. 17 лютого регіонала звільнили з-під варти.

Однак йому відразу висунули нові звинувачення – у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. А вони, як вважає Єфремов, базуються на аналізі його публічних виступів.

18 лютого Печерський райсуд столиці задовольнив клопотання прокуратури про обрання Єфремову запобіжного заходу. Учора Феміда розглядала цю справу в закритому режимі.

Єфремов, нагадаємо, є не першим відомим політиком з оточення Януковича, який опинився (на певний час) за ґратами. За каденції президента Ющенка в камері СІЗО перебував Борис Колесніков, якому інкримінували присвоєння чужих акцій. Гучна кримінальна справа проти Колеснікова «лопнула», що дало змогу заявляти колишньому арештанту про «політичне переслідування».

Стосовно Єфремова, то складно спрогнозувати, чим завершиться це розслідування. Адже невідомо, які докази мають слідчі, стверджуючи про «розпалювання міжнаціональної ворожнечі». Утім, Єфремов, як відомо, дуже критично налаштований до українства, час від часу робив заяви, які викликали обурення патріотів. Можливо, слідчі щось «накопали» з бізнесової діяльності Єфремова, і якщо там «проглядатимуться» якісь сумнівні комбінації з бюджетними коштами, то відбитися політику від обвинувачень буде, певно, складно.

Мітки:  ,

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.