Національний рекорд від Оляновської

Категорія: Спорт

Броварчанка Людмила Оляновська встановила національний рекорд зі спортивної ходьби на 20 км – 1:27.09 год., повідомляє Федерація легкої атлетики України. Ареною для підкорення нової вершини для атлетки з Київщини став Кубок Європи, який відбувся в Мурсії (Іспанія). Попередній рекорд України (1:27.27 год.) належав одразу двом спортсменкам. Віра Зозуля подолала дистанцію за цей час 7 червня 2008 року в Сумах, а Людмила Оляновська – 3 травня трік на Кубку світу в Тайцані.

У Мурсії Оляновська стала сьомою в індивідуальному заліку й четвертою в командному. До «бронзи» українкам не вистачило лише одного очка (39 пунктів). Надія Боровська була 15-ю (1:30.38), Інна Кашина 17-ю (1:30.52). Олена Шумкіна фінішувала 24-ю (1:33.55). Усі три українські спортсменки показали найкращі результати цього сезону.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.