Історія з «BMW»: суди обирали запобіжні заходи

Категорія: Про що говорять

У вівторок, 1 березня, Голосіївський районний суд обирав запобіжний захід водію BMW Ростиславу Храпачевському, який кермував БМВ у ніч на 7 лютого, тікаючи від переслідування поліцейських вулицями Києва. Тоді від кулі патрульного загинув 17-річний пасажир автомобіля. Прокуратура наполягала на домашньому арешті Храпачевського, та суд його відпустив «під особисте зобов’язання».

– Ми вважали, що саме цілодобовий домашній арешт це цілком адекватний запобіжний захід у цій ситуації. Рішення щодо можливого оскарження ухвали буде ухвалено після ознайомлення з текстом документа, упродовж п’ять днів, – коментує позицію прокуратури Києва її прес-секретар Надія Максимець.

Сам Храпачевський звинувачення в смерті хлопця заперечує, утім, визнає в своїх діях правопорушення адміністративного характеру. Водночас заперечує свою втечу від гонитви.

Наступного дня під цілодобовий домашній арешт відпустили й поліцейського Сергія Олійника, який стріляв під час переслідування BMW у Києві. Це рішення ухвалив Апеляційний суд Києва.

Головуючий суддя Олександр Бець зазначив, що Олійника мають відпустити негайно.

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції.

– Постановити нову ухвалу: застосувати до Сергія Олійника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, – заявив суддя Бець, додавши, що домашній арешт цілодобовий і триватиме до 17 квітня.

Підготував Олександр ПЕЧЕНЕНКО

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.