«Звітний період» завершено

Категорія: Новини районів

Минулого тижня в Київській облдержадміністрації відбувся завершальний етап заслуховування голів РДА. Перед керівництвом регіону про соціально-економічний стан і розвиток на місцях відзвітували очільники Вишгородського, Макарівського, Миронівського, Іванківського та Поліського районів.

Нагадаємо, представників РДА заслуховувала спеціально створена комісія в складі голови Київської ОДА Максима Мельничука, першого заступника Лева Парцхаладзе і заступника Андрія Янченка, керівника апарату КОДА Наталії Рідей, очільників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників правоохоронних органів.

Першим презентував звіт голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган. Він відзначив, що 2015-й був роком зростання для району. Місцеві бюджети Вишгородщини були виконані на 118 відсотків від запланованого, а витрати на капітальне будівництво вшестеро перевищили ті, що були 2014-го. Цей район також став одним із лідерів в області з виділення земельних ділянок учасникам АТО (надано 1545 ділянок). Представники комісії КОДА, у свою чергу, відзначили, що Вишгородщина на найвищому рівні провела роботу з мобілізації, оперативно запровадила систему електронних закупівель «Прозоро» і долучилася до будівництва фортифікаційних споруд.

Голова Макарівської РДА Тетяна Семенова відзвітувала про реформу децентралізації влади, можливості агропромислового сектору району й потенціал для розвитку логістики та інфраструктури. А очільник Миронівського району Ігор Черногод розповів про перевиконання місцевих бюджетів (лише за січень цього року план виконано на 140 відсотків), відсутність у районі заборгованості із зарплати бюджетникам і оплати за енергоносії. Обом керівникам комісія КОДА рекомендувала активізувати роботу щодо залучення інвестицій і вдосконалити діяльність з облаштування ЦНАПів.

Завершальними стали звіти Поліського та Іванківського районів. Проблематика у них схожа й стосується відсутності необхідних проектів із капітального будівництва, наявності заборгованості за спожиті бюджетними закладами енергоносії, відсутності харчування дітей у навчальних закладах.

Прес-служба КОДА

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.