Спортивна Київщина

Категорія: Новини районівСпорт

«Білий Барс»: до зони плей-офф – дві перемоги

В останньому турі Чемпіонату України з хокею білоцерківська команда за активної підтримки вболівальників розгромила аутсайдера змагань харківську «Юність» – 6:2, інформує Федерація хокею України. У нападі «Барсів» знову феєрив лідер юнацької збірної України Андрій Денискін. В активі форварда дві закинуті шайби та гольова передача. Загалом, протягом усієї регулярної першості Денискін 26 разів «розписувався» у воротах суперника та 18 разів протягом двох періодів на майданчику точилася рівна боротьба, та все-таки, в останній двадцятихвилинці господарі змогли дотиснути суперника, вигравши період із рахунком 4:1. Особлива заслуга в цьому Максима Разумова, який віддав три гольові передачі.

Перемога над харків’янами дозволила команді Костянтина Буценка скоротити відставання від четвертого місця, яке посідає команда «Витязь» до п’яти очок. Це значить, що «Білий Барс» на відстані двох перемог від зони плей-офф.

«Білий Барс» – «Юність» – 6:2 (1:0; 1:1; 4:1)

Тріумф Шевченко в Італії та неприємності у Броварах

Найтитулованіша українська лижниця, броварчанка, Валентина Шевченко здобула яскраву перемогу на марафоні Gran fondo Val Casies в італійських Доломітових Альпах. За два дні сорокарічна українка пробігла84 км. У стартовий день змагань бронзовий призер Чемпіонату світу-2009 посіла третє місце в перегонах класичним стилем на дистанції42 км. Валентина програла Катерині Смутной, колишній чешці, що виступає за Австрію, і чешці «діючій» Аделіє Будіковій. Результат переможниці, молодшої нашої спортсменки на всім років, склав сім хвилин, а відставання від другого місця – усього 55 секунд.

А вже наступного дня Валентина Шевченко, яка 2004 року виграла Кубок світу на довгих дистанціях, примудрилася не лише пробігти, але й виграти аналогічну дистанцію коньковим стилем. На фініші Шевченко відчайдушно змагалася за перемогу з німкенею Джесікою Мюллер і виграла у двадцятисемирічної лижниці 13 секунд.

Після повернення до рідних Броварів спортсменку спіткала велика неприємність. Зловмисники обікрали гараж лижниці, де зберігався весь спортивний інвентар, вартість якого становить щонайменше 10 тисяч євро. За словами тренера Валентини Валерія Лесникова крадії розбили двері гаража й винесли все, що було в приміщенні: 50 пар лиж, палиці, чоботи, шоломи й, навіть, масажний стіл.

Одразу була написана заява в поліцію. Правоохоронці вже знайшли три пари лиж, але, це, фактично, ніщо, адже Валентині потрібні лижі для різної погоди. Свою колекцію інвентарю Шевченко збирала впродовж багатьох років, тому вкрадене має особливу цінність для Валентини.

Нагороди Кононової вивели збірну на призове місце

Лідер паралімпіської збірної України із зимових видів спорту, наша землячка Олександра Кононова, допомогла своїй команді посісти друге місце на Кубку світу з лижних гонок і біатлону, що завершився в німецькому місті Фінстерау. Кононова виборола на змаганнях аж п’ять нагород, серед яких три золоті медалі. З ідентичним результатом у Німеччині виступила й партнерка Олександри – Оксана Шишкова. Загалом, наша національна паралімпійська збірна приємно вразила як уболівальників, так і фахівців великою кількістю здобутих нагород. Так, у доробку «жовто-синіх» 27 медалей, серед яких 8 золотих, 8 срібних та 11 бронзових (12 – у лижних гонках, 15 – у біатлоні), а також друге загальнокомандне місце серед двадцяти учасників.

Маємо ще двох «заслужених» діячів спорту

29 лютого міський голова Броварів Ігор Сапожко вручив посвідчення заслуженого майстра спорту України з паратриатлону одному з лідерів параліпійської збірної броварчанину Василю Закревському. Нагадаємо, наш атлет виступає в парі з Романом Королем і за короткий термін досяг видатних результатів у паратриатлоні. До цього виду спорту входить плавання на «відкритій» воді, їзда на велосипеді та бiг. Окрім Закревського відзнаку отримав відомий наставник Сергій Стельмах – він став заслуженим тренером України з легкої атлетики.

Новачок виграв престижні змагання

Меморіал «Олександра Щанова»

Фінал

СТАЛЬ-U19 (Дніпродзержинськ) – ДЖУНІОРС (Шпитьки) – 1:2 (Андрусенко, 12 – Маринчук, 6, Фабунмі, 45+1, пн). Вилучення: Даніелян (Сталь, 45+1)

Абсолютно сенсаційну перемогу на «Меморіалі Щанова» здобули футболісти команди «Джуніорс» із села Шпитьки Києво-Святошинського району. Така собі «темна конячка» справила досить приємне враження не лише на вболівальників, але й на знаних в області футбольних фахівців. На шляху до фіналу підопічні знаного в минулому футболіста Вадима Гордієнка випередили такі відомі аматорські команди як: ватутінське «Ретро», столичні «Меркурій» і РВУФК. А дебютували на турнірі майбутні тріумфатори з розгромної поразки від чемпіона Київщини «Чайки» 0:4. Після першого туру в команду із Шпитьків ніхто не вірив. Тим ціннішим є успіх «Джуніорса»: гравці зібратися після такої гнітючої поразки, обіграли сильні команди протягом турнірної дистанції, а у фіналі перемогли професіоналів – юніорський склад дніпродзержинської «Сталі».

У фіналі загалом точилася рівна боротьба. «Джуніорс» вийшов уперед після блискучої комбінації. Маринчук прийняв діагональну передачу й другим дотиком відкрив рахунок. «Сталь» за кілька хвилин відновила «статус-кво» – відзначився Андрусенко. У компенсований час сталася розв’язка. Захисник дніпродзержинців Даніелян зупинив рукою м’яч, який летів у порожні ворота. Вирок арбітра був суворим, але справедливим: вилучення та пенальті. Фабунмі був точним і забив, як з’ясувалося, переможний гол.

Після перерви гру повністю контролювали футболісти зі Шпитьок, грамотно використавши кількісну перевагу. У «Сталі» фактично не було шансів, аби зрівняти рахунок, а «Джуніорс» задовольнився тим, що мав. У підсумку маємо доволі неочікувану сенсацію на «Меморіалі Щанова» і ще одну дуже симпатичну й амбітну команду на Київщині. До речі, «Джуніорс» планує виступати в новому сезоні у Вищій лізі чемпіонату області. Цікаво буде спостерігати за новачком на довгій турнірній дистанції. Побачимо, можливо, самобутня команда зі Шпитьок ще раз зможе здивувати футбольну Київщину.

«Обухів» другий на турнірі пам’яті Закарлюки

Як повідомляє КОФФ, у Щасливому Бориспільського району відбувся меморіальний турнір, присвячений пам’яті колишнього гравця національної збірної України Сергія Закарлюки, який на Київщині, до речі, виступав у ФК «Буча» та «Колосі» з Ковалівки.

Представник нашої області ФК «Обухів», очолюваний заслуженим тренером України Анатолієм Пісковцем, виграв груповий турнір і лише у фінальному матчі за головний приз поступився першоліговій професійній команді «Оболонь-Бровар» із Києва – 1:2. Гол у складі наших земляків провів Олександр Омельянов.

Підготував Ярослав Тимошик

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.