Комітет Ради забракував проект постанови про відставку Яценюка

Категорія: Новини на сьогодні

Комітет з питань егламенту та організації роботи Верховної Ради визнав проект постанови “Про відставку Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка” таким, що не відповідає законодавству, передає Еspreso.tv.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала член комітету, народний депутат з фракції “Народний фронт” Світлана Войцеховська.

Як зазначає депутат, усі присутні члени комітету, представники різних фракцій “одноголосно проголосували за висновок комітету, що визнає внесену постанову такою, що не відповідає вимогам Конституції та Закону України “Про Кабінет Міністрів України”.

Окрім того, про це заявив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник, інформує прес-служба “Народного фронту”.

У рішенні комітету вказано, що відповідна постанова порушує Конституцію, закон “Про Кабінет міністрів України” і регламент Верховної Ради.

Зокрема, статтею 13 закону про уряд визначено підстави, внаслідок яких настає відставка Кабінету міністрів: прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів, відставка премʼєр-міністра, смерть премʼєр-міністра.

Еspreso.tv

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.