Рада відкрила Україні ринок держзакупівель СОТ

Категорія: Новини на сьогодні

Народні депутати ухвалили закон “Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі” (№0085), що забезпечує засади та умови для відкриття ринків держзакупівель країн-учасниць Світової організації торгівлі для України.

За законопроект проголосували 243 народні обранці, передає Українська правда .

Як зазначено в пояснювальній записці, цим законом Україна сигналізує світу про те, що реформує систему держзакупівель, створює ефективне й прозоре торговельне середовище зі зменшенням корупційної практики. Реалізація положень угоди сприятиме активній інтеграції України з Євросоюзом, вважають автори документа.

У листопаді 2015 року комітет СОТ із питань держзакупівель схвалив приєднання України до угоди про публічні закупівлі (GPA) у рамках організації.

Переговори тривали близько 4 років. Приєднання України дає можливість підприємцям брати участь у публічних закупівлях товарів і послуг в інших країнах.

Угода СОТ визначає рамкові вимоги до здійснення держзакупівель країнами, які є її учасниками – це 44 країни, включаючи 28 країн ЄС, а також США, Японію, Канаду, Гонконг, Китай, Сінгапур, Корею та інші.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.