Кличко: чиновники крали на парковках по 1,5 мільйона на місяць

Категорія: Новини на сьогодні

У столиці викрили корупційні схеми чиновників КП “Київтранспарксервіс” і паркувальників, які щомісяця привласнювали по 1,5 мільйона гривень, повідомляє Українська правда.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу 18 березня.

“Нещодавно було викрито злочин чиновників КП “Київтранспарксервіс”, які привласнювали гроші, зібрані за паркування авто. Тільки за останній місяць було вилучено 1,5 мільйони гривень готівкою”, - сказав мер.

Як повідомляє прес-служба політика, Кличко наголосив, що його завдання – навести лад у Києві, а для цього потрібно насамперед подолати корупцію.

“З першого дня роботи нашої команди ми зробили аудит усіх підприємств. Ми викрили мільярдні збитки на КП “Київпастранс” та інших підприємствах. Усі чиновники, задіяні в цих схемах, були звільнені з адміністрації. Матеріали передали в правоохоронні органи. Ми продовжуємо викривати крадіїв”, - додав він.

Кличко висловив сподівання, що ця справа, як і решта 70 справ, які наразі розслідують правоохоронці, - буде завершена, а винні – притягнуті до відповідальності.

Кличко відзначив, що у Києві сьогодні близько 500 паркувальних майданчиків, і всі вони повинні офіційно працювати і сплачувати гроші в бюджет міста.

Він закликав водіїв обов’язково вимагати квитанцію після сплати за паркування.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.