Сьогодні в РФ почали оголошувати вирок Савченко

Категорія: Новини на сьогодні

У понеділок Донецький міський суд у Ростовській області приступив до оголошення вироку полоненій українській льотчиці та народному депутату Надії Савченко, повідомляє УНІАН.

Очікується, що його будуть зачитувати два дні.

Суддя повідомив, що прокуратура вимагає визнати Надію винною у вбивстві журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у замаху на вбивство мирних жителів і незаконному перетині кордону Росії.

“Савченко Надія Вікторівна скоїла вбивство Корнелюка і Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі”, - процитував голова колегії суддів Леонід Степаненко позицію обвинувачення. Прокуратура також вимагає визнати її винною у незаконному перетині російського кордону.

За повідомленням присутнього на засіданні депутата Олексія Рябчина, на оголошення вироку не пустили 13 іноземних дипломатичний місій. Вони стоять на вулиці.

Як повідомлялося раніше, своєї провини Надія не визнає, її адвокати наводили беззаперечні докази її невинуватості, які суд не взяв до уваги.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.