У Києві поховали Георгія Гонгадзе

Категорія: Новини на сьогодні

У Києві на території церкви Миколи Чудотворця Набережного у вівторок поховали журналіста Георгія Гонгадзе.

На церемонії були присутні вдова Мирослава, доньки Соломія та Нана, близькі та колеги журналіста, а також низка політиків. Загалом попрощатися з Гонгадзе прийшли кілька сотень людей.

У приуроченому до похорону зверненні вдова Гонгадзе Мирослава наголосила, що з похованням журналіста його справа не припиняється, замовники вбивства мають бути засуджені.

Від імені Мирослави Гонгадзе громадський діяч та товариш родини Євген Глібовицький біля церкви заявив, що родичі наполягають на покаранні всіх винних у вбивстві Георгія.

“Мене Мирослава Гонгадзе попросила зробити коротке звернення від її імені до преси. Отже, заява: рідні Георгія Гонгадзе відчувають полегшення від того, що тіло Георгія буде поховане з гідністю, на яку заслуговує кожна людина. З похованням Гії не припиняється справа Гонгадзе. Замовники його вбивства повинні бути рано чи пізно засуджені за законом…, утвердження свободи слова і демократії в Україні буде найкращою пам’яттю про Георгія”, – сказав Глібовицький, повідомляє “Укрінформ”.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.