Рада внесла “президентські зміни” в закон про оборонне замовлення

Категорія: Новини на сьогодні

108353

Верховна Рада відкоригувала закон про оборонне замовлення за пропозицією президента, і проголосувала за відповідні зміни.

За внесення змін (№2090а) проголосували 258 народних депутатів.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на Ліга, президент, зокрема, запропонував виключити з документа пункт, за яким державні замовники можуть самі закуповувати продукцію оборонного призначення за імпортом шляхом укладення держконтракту з іноземними компаніями.

Виключити цю норму пропонувалося, оскільки вона не відповідає закону про зовнішньоекономічну діяльність та про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання.

Президент також запропонував відкоригувати положення про компенсаційні договорах. Раніше прийнятий закон передбачав, що в умовах особливого періоду, надзвичайного стану або проведення АТО компенсаційні договори не укладаються.

Відповідно до пропозицій президента, в такі періоди компенсаційні договори можуть не укладатися за рішенням Кабінету міністрів.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.