Уряд установив держдопомоги для тих, хто доглядає за престарілими

Категорія: Новини на сьогодні

Українці, які постійно доглядають хворих і престарілих, отримали право на державну допомогу.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, посилаючись на постанову КМУ “Про внесення змін до пункту 10 Порядку призначення і виплати державної допомоги малозабезпеченим сім’ям”, ухвалену сьогодні, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

“Ці люди фактично не мають можливості отримувати трудовий дохід і не мають додаткових джерел існування, тому потребують підтримки держави і відносяться до категорії малозабезпечених. Тому ухвалене сьогодні рішення дозволить зробити перший крок на шляху до встановлення соціальної справедливості щодо них”, - сказала міністр.

Як пояснила Королевська, ухвалені зміни дозволяють виплачувати державну соціальну допомогу тим, хто постійно доглядає за інвалідами II і III групи, престарілими і особами, які, за висновком медиків, вимагають безперервного догляду.

За словами міністра, до ухвалення документу ця категорія громадян мала право тільки на компенсацію, яка варіювалася від 7% до 15% прожиткового мінімуму для працездатних. Прийняті зміни дозволять їм отримувати допомогу з малозабезпеченості.

“Таку допомогу в 2014 році, починаючи з 1 січня, зможуть отримувати більш як 20 тисяч сімей, що здійснюють постійний догляд за найуразливішими категоріями громадян. Таким чином, ми підтримаємо сім’ї, які, незважаючи на труднощі, не відмовилися від своїх близьких, не передали їх до інтернатів, а продовжують за ними доглядати”, - сказала Королевська.

Нагадаємо, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям - щомісячна допомога, що надається в розмірі, який залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

“УКРІНФОРМ”

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.