Поки що говорять «Гради»

Категорія: Новини районів

Cеред резонансних подій тижня – відмова України від здійснення політики позаблоковості, схвалення у ВР нових повноважень Ради національної безпеки й оборони з координації та контролю в силовій сфері, вибухи в Харкові, на Одещині, у Києві.

А тим часом на сході бойовики продовжують обстрілювати, зокрема, і з «Градів», наші міста й села, блокпости захисників Вітчизни. І хоч інтенсивність ворожого вогню дещо знизилася, турбує те, що Кремль нарощує диверсійну активність у різних регіонах України. Розхитати ситуацію, посіяти хаос і паніку, завдати болісних ударів – мета Путіна.

24 грудня пролунав вибух на залізничних коліях у районі станції Одеса -Застава-1 Одеської залізниці. У ніч проти 25 грудня «спрацювала» вибухівка й у Харкові, біля меблевого магазину. Цього тижня терористи також підірвали залізничний міст під Маріуполем.

Неординарна подія сталася й у столиці. Біля входу в готель «Київ» зловмисник жбурнув гранату – мішенню були сотники Самооборони й заступник Голови ВРУ Андрій Парубій, які перебували біля входу в будинок. Вони не потерпіли, а ось один із міліціонерів, який разом із напарником кинувся переслідувати злочинця, одержав осколкове поранення від вибуху другої гранати.

Чого ще очікувати від Кремля? Суспільство сподівається, що переговори тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на сході матимуть хоч якийсь позитив. Можливо, відбудеться запланований раніше обмін полонених за принципом «усіх на всіх». Хочеться вірити, що реально встановлять лінію розмежування протиборчих сил на Донбасі.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.