ДАІ існуватиме лише до червня

Категорія: Про що говорять

20141226142229-4820

Ну, ось, як і обіцяли нам грузинські «варяги» з Кабміну, реформа правоохоронних органів в Україні розпочалася. І першими, хто потрапив під «ліквідацію», стали володарі смугастих жезлів – працівники ДАІ. Їх замінять на новий, тепер поліцейський, підрозділ «Патрульної служби». Перші дві тисячі «патрульних» заступлять на чергування в червні. Вони замінять міліціонерів спочатку в столиці, а потім поступово й в інших регіонах України.

Як повідомила на брифінгу Ека Згуладзе, заступник глави МВС, першого дня після оголошення набору до патрульної служби було прийнято 4000 заяв кандидатів. Але не всі вони стануть патрульними. Їх очікує прискіпливий медичний огляд й інтенсивне щоденне навчання, щотижня претенденти складатимуть проміжні іспити. Це й зрозуміло, бо до обов’язків патрульного входить не лише контроль за дорожнім рухом: він має також стежити за громадським порядком, допомагати в проведенні оперативно-слідчих дій тощо.

Кого запрошують у рядові поліцейські? Молодь від 21 до 35 років, незалежно від статі, з повною середньою або вищою освітою, яка не була раніше засуджена. Бажано володіти англійською мовою й мати посвідчення водія класу В. А головні вимоги до кандидатів – реальне бажання змінити роботу правоохоронних структур на краще й орієнтація на подальше кар’єрне зростання.

Що робити тим, хто сьогодні служить у ДАІ? Якщо віковий ценз дозволяє, вони можуть зголоситися на участь у конкурсному наборі. Якщо ні, готуватися перейти до служби в інших підрозділах МВС або змінити професію.

Зарплата патрульних становитиме 6000-8000 гривень. Під час навчання передбачена стипендія – 2000 гривень, плюс премія за успішність. Додатковим бонусом будуть також сучасна, зручна уніформа та новенькі службові авто. Як запевнила Ека Згуладзе, підвищення зарплатні й інші новації не завдадуть збитків бюджету України – кошти на реформу дадуть міжнародні організації та США.

А ще заступник міністра сподівається, що в майбутній українській поліції буде значно більше дівчат:

– Особливо очікуємо на молодих, гарних жінок. Їх присутність одразу кардинально змінює чоловічий колектив. Запрошуємо працювати в чесній поліції.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.