Про що мовчить «Атакуючий солдат»

Категорія: ІсторіяМатеріали номераНовини на сьогодніНовини районів

DSC07184

У Селі Борщів Баришівського району біля пам’ятника мужнім захисникам Києва відбувся мітинг-реквієм, приурочений 74-й річниці початку героїчної оборони столиці та вшануванню пам’яті жертв війни в Україні. На цьому місці 1941-го наші війська вісімдесят два дні і ночі захищали підступи до Києва, а потім під неймовірним натиском німецько-фашистських загарбників були змушені залишити столицю України. Поблизу Баришівки їх оточили сили противника, які значно переважали своєю кількістю.

800 тисяч воїнів загинуло в боях під Борщевом

Учні Волошинівського начально-виховного комплексу, заступник голови Київської облдержадміністрації Дмитро Христюк, депутат Київської облради Юрій Стасюк, керівники району, обласної Спілки ветеранів Микола Томашов, ветерани Київщини, міста Києва та району, представники афганських спілок і воїнів АТО прийшли, аби вклонитися тим, хто тут залишився навіки молодим, і згадати про пам’ять поколінь як символ єднання й перемоги.

Учасники вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю України. До підніжжя пам’ятника «Атакуючому солдату» та братських могил загиблих захисників поклали букети квітів. За давнім християнським звичаєм, із поминальним хлібом присутні пом’янули всіх, хто не повернувся з поля бою.

Нещодавно тут із військовими почестями провели перепоховання останків двадцяти захисників Київщини, які загинули у вересні 1941 року. Лише одного з полеглих солдатів вдалося ідентифікувати. Пошукові роботи ведуться членами Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» та Баришівськими районними пошуковими громадськими організаціями «Військові пошуки» і «Обеліск».

 

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.