Подарунок до дня народження області

Категорія: Матеріали номераНовини районів

Напередодні річниці утворення області в житті громади міста Ржищів відбулася визначна подія – за ініціативи місцевої влади і сприяння облдержадміністрації модернізовано і введено в експлуатацію сучасну будівлю міської поліклініки.

У присутності громади, персоналу поліклініки символічну червону стрічку перед входом до медичного закладу перерізали губернатор Київщини Максим Мельничук, Ржищівський міський голова Микола Спичак і голова Кагарлицької РДА Віктор Коляда. В урочистій церемонії також узяли участь директор Департаменту охорони здоров’я КОДА Олег Ременник, обласний депутат Руслан Кузьменко, представники будівельних організацій.

Історія будівлі міської поліклініки налічує понад чотири десятиліття, тож потреба в її капітальному ремонті назріла вже давно. Час від часу відбувалися дрібні удосконалення, але масштабна реконструкція із заміною даху, мереж електропостачання, опалення та водовідведення розпочалася торік, наприкінці жовтня. Проведено зовнішнє і внутрішнє оздоблення сучасними матеріалами, закуплено меблі. Медичний заклад було включено до відповідної обласної програми розвитку, що вможливило спрямування трьох мільйонів гривень на ремонт, ще 300 тисяч забезпечив міський бюджет.

– Ми горді тим, що напередодні 84-ї річниці Київщини ржищівська громада отримала в користування модернізовану будівлю міської лікарні та дитячої медичної консультації. Створення окремого дитячого відділення заплановано на найближчий час. Нинішня подія є одним із реальних кроків втілення програм, за які несе відповідальність перед суспільством Президент України. А робота місцевої влади націлена на жорсткий контроль за виконанням цих доручень, – зазначив Максим Мельничук.

Ржищівська міська лікарня забезпечує прийом пацієнтів за стандартними напрямами: хірургія, педіатрія, гінекологія, рентген і флюорографія, УЗД, ЕКГ, гастроскопія тощо. Протягом зміни лікарі спроможні прийняти півтори сотні відвідувачів – містян і мешканців наближених сіл Кагарлицького району. Модернізація медзакладу набуває особливого значення в контексті адміністративно-територіальних перетворень.

– Нині громади Ржищева і одинадцяти навколишніх сіл Кагарлицького району проводять роботу щодо утворення об’єднаної територіальної громади. Нині обговорюють концепцію стратегії розвитку, протягом найближчих тижнів мають відбутися широкі громадські слухання, місцеві мешканці визначатимуться з пріоритетами, – повідомив Максим Мельничук.

Обрання людьми центром об’єднаної територіальної громади Ржищева сприятиме підвищенню ролі цього чудового міста й розбудові регіону загалом. Уже розроблено екологічні програми, проекти розвитку туристичної галузі, логістичної та інфраструктурної розбудови, у тому числі в зоні Дніпра.

За словами голови КОДА, у цей непростий час, аби не розпорошувати кошти й зусилля, визначаються пріоритетні території, які невдовзі трансформуватимуться в об’єднані територіальні громади, стверджуючи практично реформу децентралізації влади. Влада зобов’язана робити конкретні кроки на шляху втілення вимог людей.

Юрій САХНО

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.