«Динамо» «буксує», «Дніпро» «лютує»

Категорія: Спорт

Новий футбольний сезон стартував матчами 1/4 національного кубка, які відбулися в середині тижня

«Олександрія» – «Динамо» 1:1

Голи: Басов, 29 – Ярмоленко, 67

За домовленістю команди помінялися домашніми матчами – «Олександрія» приймала «Динамо» в Києві, а вже в матчі-відповіді на Кіровоградщині господарями будуть кияни. Поле в Олександрії наразі не підготовлене, і клуби швидко вирішили цю проблему.

Сергій Ребров у цій грі суттєво змінив склад команди в порівнянні з грою тижневою давності проти «Манчестер Сіті». Місце у воротах зайняв Рудько, повернувся до основи Антунеш, який замінив Сілву. В атаці вийшов молодий і перспективний Яремчук, а в центрі поля – Велозу та Гармаш.

Команда Володимира Шарана цілеспрямовано готувалася до гри проти «біло-синіх». Тренер виставив найсильніший склад включно з дебютантом команди досвідченим Путрашем.

«Динамо», звісно, володіло ініціативою: контролювало м’яч, довго перепасовувалося, але все робило повільно й поперек поля. У діях киян не було агресії та командної швидкості. Суперник, натомість, був максимально сконцентрованим, сміливо йшов у боротьбу й гостро вибігав у контратаки. Команда Шарана першою відкрила рахунок: після довгої подачі зі штрафного Басов відірвався від опіки Гонсалеса і в падінні головою переграв Рудька. Кияни активізувалися, але не на довго. Перший тайм закінчився з рахунком 1:0.

У перерві Ребров змінив Яремчука на Теодорчика. Поляка стали навантажувати фланговими подачами, але особливого успіху така тактика номінальних гостей не принесла. «Динамо» виглядало повільним і млявим. «Олександрія» просто та надійно оборонялася фактично всією командою. Особливих моментів у киян не було – чисельні дальні удари надійно блокувалися захисниками, або відбивалися воротарем. Гол прийшов через помилки самих гравців команди Шарана. Путраш перехопив м’яч, але далеко його відпустив, одразу втрата, швидкий пас на Ярмоленка, який забіг у вільну зону й перекинув Новака – 1:1.

Несподіваний результат першого матчу обіцяє нам дуже цікаву гру в Олександрії, адже обидві команди зберігають чудові шанси на вихід до півфіналу. За рахунок «виїзного» голу в киян вони трішечки вищі, але не більші.

 

«Дніпро» – «Сталь» 3:0

Голи: Матеус, 32 (пен), Гама, 70, Матос, 90+2

А ось у другій парі інтрига, схоже, остаточно «вмерла». Ні, звісно дива трапляються, але навряд чи команда Маркевича упустить свій шанс. Попри всілякі клубні проблеми (затримки з виплатою зарплатні, потенційну заборону на участь у єврокубках, втрату лідерів) «Дніпро» без особливих проблем «розібрав на запчастини» дніпродзерджинців.

Гра розпочалася з гострих моментів біля обох воріт: Паньків упорався з небезпечним ударом головою від Зозулі, а Васін не реалізував вихід сам на сам із Лаштувкою. Далі гра заспокоїлася. Дніпряни більше володіли м’ячем, «Сталь» захищалася великими силами та невдало грала на контратаках. Гол «Дніпра» створив Безус – Рома ввійшов до штрафного майданчика, накрутив двох захисників і був збитий Пшеничних. Матеус пенальті впевнено реалізував. До речі Безус був найактивнішим у господарів – він успішно розганяв атаки, сміливо йшов в обводку, віддавав гострі передачі. За відсутності Селезньова, який перейшов до російської «Кубані», саме Роман виглядав лідером атаки команди Маркевича.

Власне, Роман «зробив» і другий гол. Хавбек віддав гарний пас до центру штрафного майданчика на Гаму. Із першим ударом бразильця Паньків упорався, а от на добиванні був безсилий – 2:0. «Сталь» могла відігратися, але Васін знову не використав вихід один на один – Папа Гуйе встиг вибити м’яч із-під ніг нападника.

«Дніпро» оформив розгром уже в компенсований час. Політило вивів на ударну позицію Матоса, а Лео ефектно перекинув голкіпера. У підсумку впевнена й закономірна перемога «Дніпра», яка фактично зняла всі питання в цій парі.

Ярослав ТИМОШИК

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.