Савченко засудили до 22 років ув’язнення

Категорія: Новини на сьогодні

Донецький суд Ростовської області Росії засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років позбавлення волі у колонії загального режиму, повідомляє Уніан.

Такий вирок був оголошений на засіданні. Крім цього, російський суд постановив оштрафувати Надію Савченко на 30 тис. російських рублів за незаконний перетин кордону РФ.

Зокрема, за звинуваченням у вбивстві російських журналістів суд призначив українці покарання у вигляді 18 років позбавлення волі, за обвинуваченням у замаху на вбивство - 10 років позбавлення волі. Остаточне покарання з урахуванням часткового складання термінів - 22 роки позбавлення волі. Термін покарання рахується з моменту арешту Надії Савченко - 30 червеня 2014 року

Нагадаємо, російське держзвинувачення вимагало призначити Надії Савченко покарання у вигляді 23 років позбавлення волі і штрафу в 100 тис. руб.

Надія Савченко свою провину категорично заперечує. Вона заявила, що не визнає вирок російського суду і не має наміру його оскаржувати.

Пізніше на офіційній сторінці льотчиці у Facebook з’явилася інформація, що Савченко поновить сухе голодування з 6 квітня, вимагаючи свого повернення в Україну.

Також Надія підтвердила, що не подаватиме апеляцію на вирок.

«Суд” РФ дав 22 роки і 30 000 рублєй (412 $) штраф. А міг би “суддя” війти в історію… А не вляпатися в неї. 10 днів і “вирок” вступає в дію. Апеляцію на неіснуючий суд не подаю. Суху голодовку поновлю з 06.04.16», - написала льотчиця.

Уніан

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.