Створено державну транспортну компанію для пасажирських перевезень

Категорія: Важливо

Розпорядженням голови КОДА в області створено Державне підприємство «Державна транспортна компанія» для контролю та вирішення питань пасажирських перевезень.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Льва Парцхаладзе, підприємство створюється з метою поліпшення якості перевезень, модернізації рухомого складу, боротьби з нелегальними перевізниками та оперативного вирішення проблем, що виникають на маршрутах.

–У Києві подібна організація – «Київпастранс» діє ще з 2001 року. Тоді як в області транспортна система складна, перенасичена й слабо регульована, а якість пасажирських перевезень залишає бажати кращого. І це притому, що лише за січень-березень цього року в області було перевезено 24 млн. пасажирів, а через регіон проходить більшість міжнародних і державних доріг, обласних, міських і приміських маршрутів, – зазначив Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що створене підприємство вже активно працює над такими першочерговими проектами, як організація мережі автостанцій із залами очікування, закладами харчування та всіма зручностями для пасажирів; оновлення транспортних засобів, які б були не старше п’яти років; створення спеціальних паркінгів для великовантажного транспорту тощо.

 

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.