Десерт «Романтичне побачення»

Категорія: Порадниця

Інгредієнти:200 г свіжої садової суниці (середнього розміру), по100 г білого та чорного шоколаду, 1-2 чайні ложки вершкового масла або 1-2 столові ложки молока.

Приготування: ягоди гарно помити, не видаляючи хвостиків (або обірвати їх і використати зубочистки), і просушити на паперовому рушнику, збризнути їх коньяком чи лікером, викласти на піднос і поставити в морозильник на 10-15 хв. Шоколад поламати на частинки й кожен вид окремо розтопити на водяній бані з додаванням масла або молока до повного розчинення. Стіл застелити паперовим рушником, на нього встановити металеву решітку або взяти пергаментний папір і змастити його маслом. Обережно занурювати ягоди в гарячий шоколад, тримаючи їх за хвостик – спочатку дати схопитися шоколаду одного кольору, а потім занурювати в інший (або відразу змішати обидві маси до неоднорідного стану). Викладати якомога акуратніше, аби ягоди не стикалися між собою. Після того, як шоколад трохи остигне, перекласти десерт у холодильник на 30-40 хв.

Смачного!

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.