Ярослав ЄДАКОВ: «Реформування судової гілки влади – це надважливе рішення»

Категорія: ЛюдиМатеріали номера

Про роботу в парламенті, відставку Уряду Яценюка та вибори на Донбасі говоримо з народним депутатом України від «Народного фронту» Ярославом Єдаковим.

Минув лише місяць, як Ви склали присягу народного депутата України та пройшли до парламенту замість нардепів, які пішли працювати до Кабінету Міністрів. Аналізуючи цей місяць, як Ви оцінюєте свою роботу у Верховній Раді? Що вже встигли зробити? Які плани на майбутнє?

Відверто кажучи, це досить короткий термін, утім, якщо подивитися лише на статистичні дані, які є у відкритому доступі на сайті Верховної Ради, то моя відвідуваність робочого місця - стовідсоткова. Також брав активну участь у голосуванні за ті закони, які є запорукою стабілізації та поліпшення економічної та політичної ситуації в Україні.

Я закінчив Національний аграрний університет (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України - ред.), маю досвіт роботи в аграрній сфері, працював в Міністерстві аграрної політики, тому сподіваюся працювати саме в Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин. Наразі я вже подав пропозицію до керівництва фракції, проте у зв’язку з переформатуванням Уряду, кадрові питання ще вирішуються.

Ви згадали про відвідуваність, проте нинішнє зібрання парламенту бє усі рекорди за кількістю прогулів, чому це так?

На мій погляд, відвідуваність залежить від багатьох факторів, одним з яких є наявність у парламенті тих політичних сил, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в країні та перешкодити об’єднанню зусиль для досягнення важливих цілей. Вони керуються тільки власними амбіціями, що і заважає Україні зробити поступ уперед. Можливо, їхньою метою є продемонструвати, що нинішня Верховна Рада не спроможна приймати ефективні рішення та в такий спосіб наблизити дочасні вибори.

Дехто стверджує, що депутатська заробітня плата занизька, проте я так не вважаю, на мою думку, цих коштів цілком достатньо для того, щоб відповідально виконувати свої службові обов’язки, особливо, якщо врахувати те, що нинішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман своїм розпорядженням підвищив зарплатню народним депутатам.

На скільки відкритий сьогодні парламент, особливо для звичайних людей?

Це один із основних напрямів роботи нинішнього парламенту, ми прагнемо показати суспільству свою відкритість та прозорість. А от чи вдається нам це робити, на це запитання повинні відповісти громадяни.

У рамках такої політики було запроваджено електронне декларування майна для того, щоб кожен пересічний громадянин міг бачити статки того чи іншого депутата, а також його родичів.

Водночас хочу зазначити, що в лютому Верховна Рада приєдналася до Декларації відкритості парламенту і стала учасницею ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». Однією з основних цілей якої є залучення громадян до парламентських процесів, що є основою демократії.

У квітні Верховна Рада задовольнила заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади премєр-міністра України і призначила Володимира Гройсмана. Як Ви можете оцінити результати діяльності уряду Арсенія Яценюка?

На сьогоднішній день у державі, окрім економічних проблем, йде війна, тому Арсенію Яценюку необхідно було боротися на двох фронтах, але саме Уряду, який очолював Яценюк, вдалося захистити державу від російської агресії та терористичних угрупувань на сході України. В таких складних умовах таки вдалося врятувати економічне і фінансове становище, унеможливити загрозу дефолту держави, створити умови для економічного відновлення, розпочати спрощення умов для діяльності українських підприємств. Окрім цього, була ініційована реформа державної служби та МВС, створена Національна поліція.

Арсеній Яценюк зробив усе можливе для того, щоб не допустити поділу держави на регіони — сфери впливу окремих людей, які переслідують власні інтереси та мають на меті політичну дестабілізацію країни.

Звісно, багато чого не встигли зробити, але фракція «Народний фронт» сьогодні взяла відповідальність за майбутнє держави та не вийшла з коаліції, зацементувавши цим ті реформаторські напрямки Яценюка, що були схвалені і президентом, і європейською спільнотою.

З яких причин Яценюк пішов з посади премєра та чому «Народний фронт» після його відставки вирішив залишитися в коаліції?

Яценюк добровільно вирішив піти у відставку, і фракція підтримала цей відповідальний крок. Таке рішення було ухвалене для швидкого подолання штучної кризи, яку спровокувала пропагандистська компанія проти Уряду та блокування законодавчих ініціатив. Ще в лютому 2016 року парламент намагався відправити Яценюка у відставку, проте ніхто не хотів брати на себе відповідальність за подальший розвиток подій. Найголовніше на той час - було забезпечити безперервність виконавчої влади, тому Арсеній Яценюк запропонував коаліції і Президенту варіанти: підтримати його Уряд і програму, або висунути альтернативу.

Політична афера, яка була спрямована на дестабілізацію та призначення позачергових виборів, як парламентських, так і президентських, які б розвалили країну, - провалилася.

Чим наразі займається «Народний фронт»?

«Народний форнт» є ініціатором багатьох законопроектів. Зокрема, законопроекту, який посилює відповідальність тих громадян, які сідають за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, або під дією лікарських засобів, які знижують увагу чи швидкість реакції. До речі, за результатом розгляду цього законопроекту в першому читанні документ підтримали 254 депутати. Також депутати «Народного фронту» ініціювали законопроект щодо здешевлення для українців вживаних авто, завдяки якому громадяни зможуть придбати автомобілі іноземного виробництва значно дешевше. Утім наразі даний законопроект заблоковано. Це викликано тим, що у Верховній Раді зареєстровано Постанову про скасування ухвалення законопроекту про зміни до Податкового кодексу, що знижують акцизи на імпорт уживаних авто. Тож допоки дана Постанова не буде розглянута, Голова Верховної Ради не має права підписувати ухвалений закон.

Наша фракція також виступає за зниження пенсійного віку для учасників АТО, розширення системи безоплатної правової допомоги, реформування освіти, яке полягає у формуванні особистості, вмінні критично мислити, вихованні політичної свідомості та культури громадян.

Минулого тижня фракції «Народний фронт» вдалося домогтися реформування судової гілки влади. Як ви вже знаєте, парламент проголосував за зміни до Основного закону про судоустрій та статус суддів. Це надважливе рішення. Нарешті країна отримала реальні зміни до судових механізмів, це дає можливість говорити про те, що у нас нарешті може з’явитися чесне та справедливе судочинство. Усі діючі судді повинні будуть пройти переатестацію, близько двох тисяч з них будуть замінені новими, незаангажованими. Також документом передбачено суттєве обмеження недоторканості суддів.

Сьогодні гостро стоїть питання про вибори на Донбасі. Як ви вважаєте, чи доцільно їх проводити? Чому?

На мою думку, не можна проводити вибори там, де тривають воєнні дії, тому без виведення військ країни-агресора, без виконання Мінських домовленостей, вибори на окупованій території неприпустимі. Політичне врегулювання конфлікту можливе лише після цілковитого відновлення контролю над кордоном та всією територією України.

Тільки після виведення військ агресора, припинення війни, притягнення до відповідальності винних у смерті тисяч людей можна буде говорити про вибори у Донецькій та Луганській областях.

Україна повинна робити усе можливе, щоб світова спільнота визнала конфлікт на Сході не внутрішнім, на чому наполягає Росія, а зовнішньою агресією проти України.

Розмову вела Анастасія Куницька

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.