СБУ перевіряє дітище Медведчука на причетність до сепаратизму

Категорія: Новини на сьогодні

Служба безпеки перевіряє можливу причетність громадського об’єднання “Український вибір”, ініціатором створення якого є колишній глава Адміністрації президента Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності.

Про це повідомляють ”Українські новини“, посилаючись на відповідь СБУ на запит, передає “Українська правда“.

“Перевірка на предмет можливої причетності організації “Український вибір” здійснюється в рамках кримінального провадження від 25 квітня за фактами кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу “, – йдеться у відповіді на запит.

При цьому, СБУ відзначає, що офіційних звернень від міністра юстиції Павла Петренка з проханням перевірити діяльність організації на сепаратизм у спецслужбу не надходило.

Як відомо, кум російського президента Віктор Медведчук бере участь у процесі звільнення українських заручників Росії.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.