Перший робочий день Надії Савченко

Категорія: Про що говорять

Ще тиждень тому більшість українців навіть не здогадувалася, що національна героїня Надія Савченко не лише повернеться в Україну, а й за кілька днів, буде виконувати свої депутатські обов’язки у Верховній Раді. Більше того, ранкове пленарне засідання у Верховній Раді 31 травня розпочалося саме з її виступу. Утім, зі словом «ранкове» сама героїня, мабуть, не погоджується, адже прибула на роботу близько восьмої години, звісно, раніше за всіх нардепів і була надзвичайно здивована тим, що депутати так пізно приходять на роботу, а свої засідання розпочинають лише о десятій ранку.

До речі й поводилася Надія зовсім не так, як звичайні депутати. Не дивлячись на те, що витримала відповідний дрес-код, та все-таки не втрималася пройти босоніж ковровими доріжками сесійної зали та коридорів ВР. Під час ознайомлення з текстом регламенту, вона не соромлячись зняла взуття й босоніж вмостилася у своєму депутатському кріслі, уважно вивчаючи та підписуючи відповідні розділи документа.

У своїй короткій промові Надія Савченко подякувала всім українцям, які весь час боролися й підтримували її. Та пообіцяла депутатам не дати їм забути про тих хлопців, які загинули на Майдані й продовжують гинути на сході держави.

– Я вам скажу, що нічого не забуто й ніхто не забутий, і нічого не пробачено. І народ України не дасть нам сидіти в цих кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх. Україна понад усе! А для нас, кожного, хто сидить в цій залі, Україна вище за життя кожного з нас, – виголосила Надія. Після цього вона заспівала Гімн України. Усі народні депутати підвелися зі своїх крісел, більшість заспівала разом із Савченко. Після виконання гімну вона зняла з трибуни парламенту свій портрет, замінивши його на портрети політв’язнів-українців, які утримуються в тюрмах Росії.

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.