Голубці

Категорія: Порадниця

Інгредієнти: 1-2 капустини, 1 кг свинячого ошийку, 200 г рису, 2 цибулини, 4 ст. л. борошна, олія; для соусу: 0, 5 кг грибів, 1 ст. л. борошна, 1,5 л бульйону або води, 250 г сметани, морквина, зубчик часнику, 200 г томатного соусу, сіль і приправи за смаком

Приготування: рис зварити до напівготовності. М’ясо двічі перемолоти з 1 цибулиною. Фарш з’єднати з рисом, додати спеції, підсолити, влити 0,5 скл. води й перемішати. З капусти зняти верхні листки й вирізати качан. Зварити, почергово знімаючи листя. Сформувати голубці. На тарілку насипати 3 ст. л. борошна, додати трохи солі й свіжомеленого перцю, перемішати. Обкачати голубці й обсмажити до золотавої скоринки. Скласти в сотейник. Підготовлені гриби дрібно порізати й обсмажити, додати дрібно порізану цибулину й довести до золотавого кольору. Притрусити 1 ст. л. борошна й обсмажити ще 1 хв. Поступово влити 1,5 л води і ретельно розмішати. Довести до кипіння. Додати в соус нарізану соломкою моркву, розчавлений зубчик часнику, соус і сметану. Дати прокипіти 10 хв. Залити голубці, довести до кипіння й протушкувати 1 годину.

Смачного!

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.