Онищенко подав до суду на ГПУ та НАБУ

Категорія: Новини на сьогодні

скачанные файлы

Народний депутат Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти ГПУ та НАБУ про захист честі і ділової репутації.

Текст позовної заяви є у розпорядженні Української правди.

У ній Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми.

Онищенко вважає, що ця інформація є недостовірною і вимагає її спростування.

“Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення Позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує Позивача в очах оточуючих <…> порушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації”, - йдеться в тексті позову.

Згідно із законом відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти ГПУ.

Крім того, Онищенко вказує, що відео цього брифінгу оприлюднило у себе на сайті Національне антикорупційне бюро, отже Онищенко позивається і проти НАБУ.

Українська правда

Копіювання, цитування, публікація і републікація або ж інше поширення авторських матеріалів, у т.ч. окремих частин текстів чи зображень (за винятком копіювання для приватного використання), розміщених на веб-ресурсах видання, без письмового дозволу «ЧК» забороняється і захищається Законом України «Про авторське право і суміжні права». Дозволяється цитування матеріалів без отримання попередньої згоди за умови розміщення у тексті обов’язкового посилання на «ЧК». Для інтернет-ресурсів є обов’язковим розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовану статтю у тексті.